De granna påskäggen i Gamla Stan

Föreningen har placerat 8 påskägg som du behöver hitta. Vi är rädda för att påskharen återigen ska ställa till det för oss och stjäla våra påskägg när vi minst anar det. Visst kommer du med familj och vänner och hjälper oss att hitta dem igen?
16.03.2023 kl. 12:44

Frågesporten i samband med Gamla Stans Julkalender

Fru Fortuna har nu lottat ut de tre lyckliga vinnarna av föreningen Gamla Stans i Ekenäs T-skjorta.
09.01.2023 kl. 09:03

Stora Pumpajakten 28.10.2022

Den stora pumpajakten blev en stor succé. Mellan 1500-1700 deltagare sökte pumpor i Gamla Stan I Ekenäs.
12.10.2022 kl. 19:09

Ekenäs - en pärla

Gamla stan i Ekenäs med sina charmiga trähus har under årens lopp formats där land möter hav.  Staden grundades år 1546 av den svenska kungen Gustav Vasa. De äldsta husen är från 1700- och 1800- talet. Gatunätet har anor från 1500-talet. Dagens stress försvinner då man vandrar längs de smala gatorna i en underbart pittoresk miljö. För turister från andra orter är ett besök i den svenskspråkiga kulturmiljön Gamla stan som att stiga in i en annan tidsålder - eller som att göra en resa utomlands. 

I dag är Ekenäs en trivsam småstad där allt finns på ett kort avstånd och i butiker och restauranger får man uppleva personlig och vänlig betjäning. Sommartid sjuder det av liv i Stallörsparken, på terrasser, torg, restauranger och cafeér.  Men också andra årstider är Ekenäs värt ett besök. Våren prunkar med blommande äppelträd, färggranna rabatter och gröna gräsmattor. Färgprakten under soliga höstdagar går inte att beskriva, den måste upplevas. Och vintervita dagar är Gamla stan som ett julkort från förr. Här finns den riktiga, äkta julstämningen.

Bekanta dig med staden till fots, med cykel eller hyr kanske en kanot och se staden från havet. Och avståndet till Helsingfors och Åbo är endast ca 100 km!

Välkommen till idyllen!

Föreningen Gamla stan i Ekenäs rf.

EKENÄS TAMMISAARI