01.01. - 31.12.2024

De historiska personerna I Ekenäs
Evenemanget presenterar intressanta och kända personer som levt och bott i Ekenäs. Personerna är presenterade med bilder och texter som är limmade på elskåpen i i Gamla Stan. En mera djupgående text om personerna får man via QR-koder som  finns vid varje bild. Evenemanget år öppet året runt. 

         
  29.03. - 01.04.2024  

De granna påskäggen
Evenemanget ordnas under Påsk helgen och går ut på att barnen med sina familjer letar efter påskägg som är gömda i Gamla stan. Vid varje påskägg finns det frågor som deltagarna skall svara på. Evenemanget har blivit mycket populärt.

         
  19.06.2024  

Midsommarstången
Föreningen reser upp midsommartstången i parken Lindan i Gamla Stan under veckan före midsommaraftonen. När midsommarstången är rest ordnas ett allmän pcknick evenemang kring midsommarstången med musik samt lekar och danser kring stången för barnen.

         
  03.08.2024  

Gamla Stan Lever
Evenemanget är den stora folkfesten i Gamla Stan. Gårdarna öppnar sina portar (20 - 30 gårdar) och bjuder in besökare för att uppleva sina trädgårdar, hålla gårdsloppisar och sälja egenhändigt tillverkade produkter. Dessutom hålls det olika sidoevenemang tillsammans med ett flertal samarbetspartners, allt från antikvärdering, ponnyridning till konstutställningar, seminarier och FM i gatumusik. Våghusparken i Gamla Stan byggs om till en stor lekpark för barn samt  barnen bjuds på en gratis konsert med någon känd fisk artist. Totalt brukar det röra sig om 15 - 25 underevenemang.

         
  02.11.2024  

Den stora pumpajakten
Evenemanget Den Stora pumpajakten är en del av Mörka Helgen-evenemanget som är ett samprojekt mellan Raseborg och Hangö. Evenemanget ordnas under Allhelgona helgen och går ut på att barnen med sina familjer letar efter pumpor som är gömda i Gamla stan. Vid varje pumpa finns det frågor som deltagarna skall svara på. Evenemanget har blivit mycket välbesökt. I höstas deltog ca. 2500 personer i evenemanget.

         
  30.11.2024  

Gamla Stans julgran
Föreningen tänder  Gamla Stans jugran till första advent. I samband med tändningen ordnas det vanligen ringlekar kring granen och barnen bjuds på pepparkakor och saft.

         
  01.12.24.  -  06.01.2025  

Julkalendern i Gamla stan
Föreningens medlemmar dekorerar  24 julkalender fönster omkring i Gamla stan. Varje dag fram till julen öppnas ett fönster som publiceras på föreningens hemssida. Besökarna skall utifrån dagens rim försöka gissa var fönstret finns. Evenemanget är öppet till trettondagen och har var mycket omtyckt bland lokala och turister. I samband med evenemanget ordnas det någon form av tävling för besökarna.


Föreningen förbehåller sig. rätten till ändringar.