Ekenäs 475 års Jubileums loggan

Föreningen har låtit ta fram en jubileums logga för att hedra Ekenäs 475års jubileum.
01.03.2021 kl. 14:04

Den nya affishen är här nu.

Föreningen har tagit fram en ny trevlig produkt, en affisch som grundar sig på info-skylltarna som finns i Gamla stan.
01.03.2021 kl. 09:39

Vinnarna i lotteriet av Gamla Stans T-skjortor

Vinnarna i Gamla Stans T-skjorte lotteri är dragna. Frågesporten ordnades i samband med julkalendern.
29.01.2021 kl. 15:14

Ekenäs - en pärla

Gamla stan i Ekenäs med sina charmiga trähus har under årens lopp formats där land möter hav.  Staden grundades år 1546 av den svenska kungen Gustav Vasa. De äldsta husen är från 1700- och 1800- talet. Gatunätet har anor från 1500-talet. Dagens stress försvinner då man vandrar längs de smala gatorna i en underbart pittoresk miljö. För turister från andra orter är ett besök i den svenskspråkiga kulturmiljön Gamla stan som att stiga in i en annan tidsålder - eller som att göra en resa utomlands. 

I dag är Ekenäs en trivsam småstad där allt finns på ett kort avstånd och i butiker och restauranger får man uppleva personlig och vänlig betjäning. Sommartid sjuder det av liv i Stallörsparken, på terrasser, torg, restauranger och cafeér.  Men också andra årstider är Ekenäs värt ett besök. Våren prunkar med blommande äppelträd, färggranna rabatter och gröna gräsmattor. Färgprakten under soliga höstdagar går inte att beskriva, den måste upplevas. Och vintervita dagar är Gamla stan som ett julkort från förr. Här finns den riktiga, äkta julstämningen.

Bekanta dig med staden till fots, med cykel eller hyr kanske en kanot och se staden från havet. Och avståndet till Helsingfors och Åbo är endast ca 100 km!

Välkommen till idyllen!

Föreningen Gamla stan i Ekenäs rf.

EKENÄS TAMMISAARI