Nähtävyydet

Tammisaaren kirkko

Tammisaaren harmaakivikirkko on rakennettu 1680-luvulla kreivi Gustaf Adolf Leijonhufvudin aloitteesta. Kirkko vaurioitui pahoin tulipalossa ja sai nykyisen ulkoasunsa korjauksessa 1800-luvulla mm. arkkitehti Charles Bassin piirustusten mukaan. 
Viimeksi kirkkoa restauroitiin vuosina 1989-1990. Kesällä kirrko on avoinna Tiekirkkona.

Kesäravintola Knipan

Kesäravintola Knipan on kesäravintola jolla on todella pitkät perinteet, rakennettu 1908 paaluille veden päälle (Hjalmar Åberg). 

Liinakankurinkatu

Liinankankurinkatu on maalauksellinen katu jota reunastaa taloja 1700-luvun lopulta ja 1800-luvuvulta. Katu on esimerkki yksi parhaiten säilyneistä kaduista Suomessa. Keskiajan kaupungeista Suomessa ainoastaan Porvoo ja Tammisaari välttyivät 1600-luvun ruutukaavasta. 

Iso kirkkokatu

Iso Kirkkokatu on kaupungin vanhin pääkatu. Kauniit talot ovat maalattuja eri pastellisävyisiin. Katutila laajennettiin tuhoisan tulipalon (1821) jälkeen. 

Häpeäpaalu

Raippatorilla seisova vanhanmallinen häpeäpaalu muistuttaa niistä ajoista jolloin rikoksia rangaistiin julkisesti pieksemällä aina 1894 saakka kun uusi rikoslaki astui voimaan.

Bio Forum

Bio Forum on Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva elokuvateatteri perustettu 1912. Rakennus on jugendtyylinen tiilirakennus.

bioforum.fi