Historalliset henkilöt

Tämä näyttely keskittyy 16 henkilöön, jotka eri tavoin liittyvät Tammisaareen. Toivomuksemme on, että turistit oppivat tuntemaan, niin historiallisia henkilöitä, joilla on side kaupunkiin, kuin paikallisia nimiä muun muassa musiikin, muotoilun, taiteen sekä arkkitehtuurin saroilta.

Tervetuloa kaupunkiimme!

Tammisaaren Vanhan Kaupungin yhdistys ry esittelee tänä kesänä joukon tunnettuja, historiallisia henkilöitä, jotka ovat olleet merkittäviä sekä Tammisaaressa että Tammisaaren ulkopuolella. Henkilöiden esittelyt löytyvät Vanhan Kaupungin sähkökaapeista. Esittelyt on teipattu paikoilleen. Niissä on kuva ja kyseisestä henkilöstä kertova teksti sekä QR koodi.  Koodia puhelimella skannaamalla pääsee yhdistyksen kotisivulle (www.gamlastaniekenas.fi) mistä löytyy pidempi esittely kyseisestä henkilöstä. Tätä ”Walk of Fame”:a pitkin voi kävellä, ja pysähtyä niiden historiallisten henkilöiden kohdalla, jotka kiinnostavat. 16:a esiteltävien henkilöiden joukosta löytyy ihmisiä, joilla on kovin erilaiset taustat. Löytyy muiden muassa arkkitehteja, muotoilijoita, kuninkaita, laulajia, kielten tutkijoita, taiteilijoita ja tiedemiehiä. Heitä, joilla on muistomerkki Vanhassa Kaupungissa ei esitellä sähkökaapeissa.

En karta med rutten hittar man i föreningens infolådor i Gamla stan, på cafér och resturanger i Ekenäs samt på Ekenäs musem.

Reittikartta löytyy yhdistyksen info laatikoista ympäri Vanhaa kaupunkia, Tammisaaren kahviloissa  ja ravintoloissa, sekä Tamisaaren museossa ja info pisteessä.

Myös opastetun kävelyn varaaminen tälle reitille on mahdollista osoitteesta 
www.raseborgsguider.fi.

Tammisaaren Vanhan Kaupungin Yhdistys ry haluaa näin kertoa Tammisaareen liittyvistä merkityksellisistä ja vaikutusvaltaisista henkilöistä ja samalla tarjota historian täytteisen kävelyreitin, charmikkaan ja historiallisen kaupunginosan halki.

Alla löydät kartan josta selviää mistä löydät historiallisen henkilön Vanhassa kaupungissa.

 

Klikkaa kuvia niin saat niistä suuremmat. Kartta on tulostettavissa.